Blog Food

Appeltje voor de dorst

Hoi hoi,

Het klinkt jullie vast niet onbekend in de oren; Mamaaa mag ik wat lekkers? Mamaaa ik heb honger! Mamaaa ik wil NU wat eten. Onze kids zijn volop in de groei en met alle energie die ze verbruiken moet de brandstof ook weer regelmatig aangevuld worden.

Doordeweeks zit mijn oudste Liv op school. Wat ik haar mee geef: Een beker water (heeeel soms met een beetje aanmaak erbij) en een bakje fruit of groente voor in de ochtend. Voor tussen de middag 2 bruine boterhammen met iets hartigs erop, een pakje halfvolle melk en soms nog een peperkoekje erbij. Ik ben weleens aanwezig geweest op school bij het overblijven om een soort van kwaliteit controle  te doen. Ik moest een formulier invullen met alle + en – punten. Wat mij ontzettend opviel was de verscheidenheid aan lunchpakketjes.

Er waren best wat kinderen die wit brood mee kregen met pasta of hagelslag, pakjes frisdrank, koeken. En ook kinderen die de boterhammen nog zonder korstjes mee kregen. Nou moet iedereen zelf weten wat hij/zij zijn kind mee geeft en ik respecteer iedereen zn keuze en leefstijl maar ik vind het persoonlijk erg belangrijk om vanaf jongs af aan goede eet gewoonten aan te leren. Snoepen hoort er echt bij hoor, en mijn kids zijn er net als elk ander kind dol op. Na school mogen ze altijd wat lekkers kiezen uit de snoep la. Maar een uurtje voor het avondeten is altijd een lastig moment bij ons.Ze zijn moe en hebben honger. Liv is echt een goede eter en die kun je al blij maken met een wortel, een stuk paprika of wat tomaatjes. Skye is iets moeilijker maar rauwe groente gaat meestal ook goed. Zo hebben ze al een goede portie groente op voor het avondeten, en hoef ik me daar in ieder geval niet meer druk om te maken onder de maaltijd.

Maar waar trek jij de grens? Ik ben heel benieuwd. Reageren kan hieronder.

Liefs,   Christel

dsc09483

dsc09472

 

 

 

No Comments
Previous Post
31 oktober 2016
Next Post
31 oktober 2016

Related Posts