Kids

Wie zoet is krijgt lekkers….

Hoi hoi,

 

Jaja hij is weer in het land! De kinderen stuiteren door het huis en zijn extra vroeg wakker ( en daardoor ook eind van de middag niet te genieten) door alle spanning die om het hele Sinterklaasfeest hangt. Schoen zetten, Sinterklaasjournaal, intocht, schoen zetten op school, bij de supermarkt, bij de Douglas, en zo nog ongeveer 20 locaties…pff.

En dan nog al dat lekkers! Nee, dit zijn echt niet te ideale maanden voor diegene die op dieet zijn. Nu heb ik gelukkig niet heel veel aanleg maar ik let wel op mijn eten en vind gezonde voeding belangrijk. Maar snoepen kan ik ook heel erg goed. Vooral in de avond. Overdag kan ik me goed beheersen en redt ik het vaak gewoon op 3 maaltijden. Maar het staat zo gezellig en ooooh die chocolade pepernoten zijn zo ontzettend dodelijk. Ik eet er zoveel van dat ik er misselijk van wordt. Voor de kids (en stiekem ook voor mijn man) staat er een grote pot op de aanrecht met strooigoed. Vroeger zaten er ook altijd fruitmentos in weet je dat nog? Die heb ik los gekocht en erdoorheen gemixt. Duurde niet lang of je kon ze nog amper ertussen vinden want die waren nogal favoriet bij mijn man!

De meiden mogen om de dag de schoen zetten. Soms doet de Sint er een cadeautje in en soms alleen wat lekkers. Ik kan me het nog als de dag van gister herinneren. Die ongelooflijke spanning als je s’ochtends wakker werd en ik samen met mijn broertje de trap af liep om te kijken wat er in de schoen zat. En alle cadeautjes die op pakjesavond uitgestald lagen op het kleed. Warme choco en Sinterklaasliedjes. Ik hoop dat mijn meiden er net zulke fijne herinneringen aan zullen krijgen als ik vroeger.

Helaas hoor je ook nog heel erg vaak dat niet ieder gezin pakjesavond kan vieren. Ik vind dit zo ontzettend verdrietig. Bij de Albert Heijn hebben ze een actie met plastic zakken die je kunt vullen met speelgoed. Dit worden dan aangeboden aan arme gezinnen. Super initiatief. Zo had ik nog best wat mooie en ook wat nieuwe dingen daarvoor weggelegd. Kwam ik vanmiddag bij de AH zegt die man: ‘Ja wij doen daar niet meer aan mee want vorige keer raakten we het speelgoed aan de straatstenen niet kwijt.’ Ik snap hier dus helemaal niks van. Hoe kan het dan dat je zoveel hoort dat er zoveel gezinnen zijn die geen pakjes avond kunnen vieren door financiële problemen?!

Nu breng ik de spullen maar naar Het Goed in Nijmegen. In hun kringloopwarenhuis krijgen spullen een tweede kansje. Voor een prikkie koop je kleding, keukenartikelen, toffe vintage stoelen, speelgoed etc. Ik hoop dat de spullen goed terecht komen en er iemand heel blij mee zal zijn….

Daarnaast willen we samen met de kids  ‘Actie Pepernoot‘ steunen. Met al 20 euro kun je 1 kind blij maken op pakjesavond. Bij deze actie kun je heel goed je kinderen betrekken door ze zelf gebakken pepernoten te laten verkopen om zo geld op te halen, of zet in je bedrijfs of sport kantine een grabbelton oid neer om zo geld op te halen, of verzin zelf een leuke actie. Je kan ook gewoon een bedrag doneren. Want ieder kind verdient toch een fijne pakjesavond?!

Als je ook een actie of donatie gaat doen voor Stichting Pepernoot laat je het dan even weten? Ik ben heel erg benieuwd wat jij verzint….

 

Liefs,   Christel

No Comments
Previous Post
22 november 2017
Next Post
22 november 2017

Related Posts