Work

Hoera Mockies 3 jaar !!!

Hoi hoi,

 

Hiep hiep hoera vandaag is Mockies 3 jaar!!! Misschien wel leuk om even te vertellen hoe het allemaal begon 3 jaar geleden…

Als klein meisje was ik al dol op baby’s en babyartikelen. Ik kon geen babywinkel voorbij lopen zonder er even te neuzen. Ik wist bijvoorbeeld op 11 jarige leeftijd precies welke kinderwagens er bestonden en ipv vakken vullen bij de supermarkt was ik veel liever babysitter. Ik ben na mijn middelbare school een particuliere opleiding gaan volgen voor allround schoonheidsspecialiste. Na mijn diploma heb ik een poosje een eigen salon gehad maar dit vond ik al vrij snel wat saai en niet zo uitdagend. Toen ben ik een webshop gestart met kraamkado’s en baby/kinderbeddengoed. Vlot daarna werd ik zwanger van onze eerste dochter en toen heb ik niet zoveel aandacht meer besteedt aan de shop. Ruim 2 jaar later werd ik weer mama van onze tweede dochter. Ik heb me volledig op het gezinsleven gestort die periode.

Zomer 2014: Ik zag al een poosje dat er een trend gaande was in Amerika; baby mocassins. Dit was destijds nog niet in Nederland en zo ontstond van de een op andere dag het idee om een eigen babyschoenen merk te starten en dit type schoentje in Nederland te introduceren. Ik ben het type van alles moet liever gister al zijn gebeurd dan vandaag. Dus ik begon dan ook direct met volle enthousiasme aan de eerste stappen. Een businessplan heb ik niet geschreven. Ik vind dit persoonlijk niet altijd heel noodzakelijk. Misschien dat het voor sommigen erg handig is maar ik ben meer van het direct aanpakken en ik weet vaak precies wat ik wil. Wel met een notitieboekje erbij hoor. Want ik ontplofte van ideeën en om te voorkomen dat er één vergeten werd schreef ik alles netjes op. Overigens word ik altijd heel erg blij van dingen noteren in een notitieboekje. Het geeft me rust en ik wordt er heel erg door gemotiveerd. Het is ontzettend belangrijk om bij het beginnen van een onderneming te geloven in jezelf en je plannen. Alleen dan kun je alles bereiken wat je wilt.

Ik ging brainstormen over een geschikte naam. Al snel kwam ik uit op Mockies. Voor je een naam gaat registreren bij het Merkenregister en de KVK zul je eerst moeten uitzoeken of er niet al een merk bestaat met dezelfde naam. Ik ging googlen en op social media zoeken naar Mockies (of iets dat erop leek), en ik ging kijken of de domeinnaam nog beschikbaar was. Gelukkig was deze naam nog mogelijk. Toen moest ik natuurlijk nog op zoek naar een atelier die de schoentjes ging maken. Na veel zoeken en wat netwerken liet ik bij verschillende ateliers samples maken en uiteindelijk ben ik met de beste gaan samenwerken. Ik begon met uuuhm even denken hoor… ik denk een stuk of 8 verschillende Mockies. Dit was een laag model met franjes. Ondertussen werd er een webshop gebouwd door mijn oom en was ik verschillende dingen aan het regelen. Ik moest onder andere een fotoshoot regelen. Dit deed ik met mijn zwager als fotograaf, de locatie was thuis en de modelletjes waren baby’s van vriendinnen. Eenmaal gelanceerd waren de reacties overweldigend en de volgers op Social groeiden enorm. In het begin ging ik zelf op zoek naar winkels die mijn product wilden verkopen. Per mail of ik ging er langs maar al vrij snel werd ik benaderd door een Nederlands agentschap (S Agency) en na even overwegen (ik snap nu niet meer zo goed waarom want dit is één van de beste beslissingen geweest ooit) zijn we een samenwerking aangegaan. In een rap tempo kreeg ik heel veel verkooppunten in NL en BE. Na ruim anderhalf jaar alleen de verzendingen te hebben gedaan heb ik dit in 2016 uit handen gegeven aan een extern magazijn. Wat een verademing was dat zeg. Al die tijd had ik zelf de verzendingen gedaan naar webshop klanten en wholesale klanten. Mijn jongste dochter zat toen nog niet op school dus ik reed elke dag naar kantoor om alle schoentjes op te halen die besteld waren om ze vervolgens thuis allemaal met zorg en liefde in te pakken. Daarna kon ik weer de deur uit om alle pakketjes bij het postkantoor te droppen. Soms was dit echt een race tegen de klok want ik wilde de klanten de mogelijkheid geven om vandaag te bestellen=morgen geleverd. Met de sale was dit al helemaal niet te doen en verkocht ik soms meer dan 100 paar schoentjes per dag! Tussendoor hield ik me natuurlijk ook dagelijks bezig met de klantenservice, nieuwe schoentjes ontwerpen, social media en nog veel meer…Best een pittige opgave om (zo goed als) fulltime mama en tegelijk zelfstandig ondernemer te zijn. Maar omdat ik nog steeds tot de dag van vandaag 200% achter mijn bedrijf en keuzes sta geeft het me zo veel voldoening dat het niet echt als werk voelt. En ja, tuurlijk gaat er ook weleens iets mis. Ik probeer daar niet te veel van in de stress te schieten en me alleen druk te maken om de dingen die echt tellen.

Ondertussen zijn er 24 verschillende Mockies en zijn er wereldwijd van Koeweit tot Denemarken meer dan 130 verkooppunten. Als ik er zo bij stil sta nu ben ik stiekem best een beetje trots op wat ik tot nu toe helemaal in mn eentje heb bereikt met Mockies. Ik was natuurlijk nooit zo ver gekomen zonder jullie enthousiasme en toewijding voor Mockies Babyshoes! En wil ik mijn lieve agent Sanne van S Agency bedanken ( en natuurlijk ook mijn buitenlandse agenten) en mijn familie en vrienden die ook zeker hebben bijgedragen aan dit succes. Ik heb er nog steeds elke dag heel veel lol in dus jullie gaan nog veel meer zien van Mockies in de toekomst…Vanavond drink ik er een glaasje bubbels op samen met mijn man om het 3 jarig bestaan van Mockies te vieren…

 

Liefs, Christel

No Comments
Previous Post
21 oktober 2017
Next Post
21 oktober 2017

Related Posts