Er op uit

Citytrip in eigen land

Hoi hoi,

De titel is dan wel citytrip maar eigenlijk is het een dorp waar we zijn geweest. Iedereen kent dit dorp wel, er komen veel artiesten vandaan, ligt aan het IJsselmeer, en de authentieke sfeer en architectuur zijn zeer typerend voor dit dorp…Volendam.Dit dorp trekt jaarlijks bijna 2,5 miljoen bezoekers! Zo eens per jaar gaan we hier naartoe om te genieten van alles wat Volendam te bieden heeft. Er is genoeg te beleven en proeven hier. Ik hou erg van gezond eten maar op zn tijd moet je ook kunnen genieten van iets minder verantwoordelijk eten. Ik begon heel braaf met een Hollandse Nieuwe.. (Die bijna werd weggekaapt door Meneer Meeuw waarbij het water nog net niet uit zn snavel liep haha). Een poosje later als lunch ook nog braaf een vissalade zonder brood. En toen kwam het… Een heerlijke verse wafel met slagroom en warme kersen. Hmmm. Deze kraam maakte wafels en poffertjes en had daarmee ook prijzen in de wacht gesleept. De kids kozen voor poffertjes met kleine smarties.

Op De Dijk vindt je diverse goede restaurants. Zoals je van een vissersdorp mag verwachten zijn de visspecialiteiten altijd vers en van hoge kwaliteit. Op de terrasjes kun je genieten van het uitzicht over het IJsselmeer. Een paar jaar terug waren we hier toen een groot deel was dicht gevroren. Erg spectaculair.

Wil je naast een verse wafel ook nog wat cultuur proeven?? In het Volendams Museum kun je zien hoe er aan het eind van de 19e eeuw en in de eerste 50 jaar van de 20e eeuw werd gewerkt en geleefd. Volendam verwierf grote bekendheid dankzij de vele kunstenaars, schilders en tekenaars die het dorp voor korte of langere tijd bezochten en hun schilderijen en tekeningen over de wereld verspreidden.

Volendam is het bezoeken zeker waard! Zijn jullie hier weleens geweest?

Liefs,  Christel

foto-29-10-16-20-18-00

 

 

img_1072

img_1064

foto-29-10-16-20-09-28

 

img_1254

 

foto-29-10-16-20-15-09

img_1071

img_1065

 

img_1250

No Comments
Previous Post
29 oktober 2016
Next Post
29 oktober 2016

Related Posts