Er op uit

Parijs met kids (incl tips)

Parijs met kids

2010 gingen mijn mijn man en ik voor het eerst samen naar Parijs. Dit was onze huwelijksreis. Sindsdien heeft deze heerlijke stad ons hartje gestolen, De romantische sfeer, het lekkerste eten, warme choco bij een lokaal cafétje aan de voet van Montparnasse, geweldige warenhuizen, slenteren door de mooiste straatjes, en niet te vergeten de befaamde Eiffeltoren. Sindsdien zijn we nog een paar keer samen geweest omdat ik daar in Januari altijd heen moest voor een (zakelijke) beurs. Nu was het tijd om ook de kinderen te laten proeven van deze mooie stad. De meiden zijn ook op een leeftijd dat ze hier heel graag heen wilden. Ik heb van verschillende mensen (vooral restaurant) tips gekregen maar ook op internet afgestruind naar dingen die je kan doen in Parijs met kinderen.
Om te beginnen iets over de heenreis. Met de auto (zonder tussenstops) is het een uurtje of 5/6 rijden vanaf ons. Wij rijden elektrisch en moeten dus (waarschijnlijk 2 keer) stoppen tussendoor. Maar daar ontkom je sowieso al niet aan want ze moeten plassen, benen strekken en een hapje eten. Je kunt ook evt met de trein, in nog geen 3,5 uur ben je vanuit Amsterdam in hartje Parijs met de Thalys. Wij kozen daar niet voor omdat we Raev nog wat jong vinden om ruim 3 uur stil te laten zitten in een treinstoel. Dus in de auto in het autostoeltje vonden wij een betere optie maar met grotere kinderen is dit echt een aanrader denk ik. Zorg onderweg voor iPads, boekjes, luisterboeken, wat te drinken, broodjes en wat lekkers. Laatst zag ik bij iemand de tip voorbij komen om kleinigheidjes in te pakken zodat ze elk uur een dingetje kunnen uitpakken (al is het maar een gekke lolly of een leuk tijdschriftje). Wij hebben dit niet gedaan maar wellicht een leuke tip. Sommige kinderen worden snel misselijk dus neem plastic zakken mee voor het ergste geval. En genoeg snoetenpoetsers want die komen altijd van pas. De meiden namen hun eigen hoofdkussen mee in de auto, ook voor in het hotel erg fijn aangezien hotel kussens vaak erg dik zijn. De heen én terugreis ging super goed met de kinderen. Alleen het laden in Frankrijk is nog niet zoals het zou moeten zijn. Hou daar dan ook echt rekening mee en rij niet te lang door met een lage accu capaciteit. Er zijn weinig laadpalen en sommige waren stuk.
Dan een slaapplek. Je wordt er doodgegooid met verschillende hotels. Goedkoop maar ook schreeuwend duur. Of je zou een appartementje kunnen huren via Airbnb. Wij hebben verschillende hotels overwogen en vonden de locatie ook erg belangrijk omdat kinderen over het algemeen ook niet zo van lang en veel wandelen houden. Op ons lijstje stond oa: Hotel Costes, Renaissance Paris Vendome en Hotel Du Louvre. We hebben uiteindelijk gekozen voor de laatste. Ze hebben daar een familiekamer met een stapelbed voor de kids, Altijd een succes. Het hotel is tegenover het Louvre en vlakbij Place Vendôme. En naast het hotel kun je meteen de grond in naar de metro. Super centraal dus. Wij kijken voor hotels eigenlijk altijd op Booking.com. Je kunt dan makkelijk filteren op je wensen. Bijvoorbeeld; familiekamers, zwembad etc.

 

In Parijs heb je stiekem best wat leuke dingen voor kinderen, hieronder even een lijst met wat tips:

 • Op nummer 1 even de meest voor de hand liggende; de Eiffeltoren. Dit moet je uiteraard gezien hebben als je naar Parijs gaat. Tip: Mocht je omhoog willen koop dan al ruim van te voren een kaartje. Scheelt vervelende wachttijd.
 • Jardin Des Plantes: 1 van de mooiste parken van Parijs. Je hebt er prachtige tuinen, een dierentuin, en een kindermuseum. Grande Galérie de l’Evolution heet dit natuurhistorisch museum. Ook vind je diverse speelplekken in dit park.
 • Jardin d’Acclimatation: 1 van de oudste speeltuinen, en een dierenparkje.
 • Jardin Des Tuileries: Trampolines, een speeltuin en een zeilbootje met duwstok huren. Ook kun je hier genieten van een lekkere crêpe bij de kiosk van Café Diane in het midden van het park.
 • Voor kleine ridders is er Les Invalides. Naast dat Napoleon hier ligt begraven onder de gouden koepel vind je bij Hotel Des Invalides het museum Musée de l’Armée. Kanonnen, zwaarden, medailles en harnassen kun je hier aanschouwen.
 • In heel Parijs vind je veel draaimolens. Bijvoorbeeld voor Hotel de Ville, Parc Monceau en Jardin des Plantes.
 • Op elke straathoek vind je hier elektrische stapjes die je dmv een app op je telefoon kan huren. Ze zijn niet echt voor (kleine) kinderen bedoeld maar Liv (bijna 11 jaar) lieten we het soms heel eventjes alleen doen stiekem. Skye stond bij mij of mijn man voorop de step samen met ons. Dat zie je sowieso veel mensen doen in Parijs.
 • Met een boot varen over de Seine, wie vind dat nou niet leuk. Vedettes du pont Neuf is een hele leuke.
 • Parijs ontdekken op een fiets (met kinderzitje evt of voor de kinderen een eigen fiets. Dit kan bijvoorbeeld bij Paris by bike. Een hele tour die speciaal ook leuk is voor kinderen. Zo kun je in een relatief korte tijd veel van Parijs zien.
 • Heel cliché maar een rondrit met een toeristenbus vinden wij stiekem ook altijd wel fijn. De kinderen kunnen even lekker zitten en je ziet lekker veel gedurende de hele rit. En je kunt ergens uitstappen als je tussendoor even iets wilt bezichtigen.
 • De grote dierentuin Parc Zoologique
 • Een speelgoedwinkel doet het altijd goed bij kinderen. Speelgoedwinkel Village Jouéclub kun je bijna een speelgoeddorp noemen. Deze enorme winkel is het allergrootste kinderwarenhuis van Parijs. Je vind hier schappen vol Lego, Brio, Ravensburger, Playmobil en nog veel meer. De winkel ligt aan de Boulevard des Italiens,  5 min van Galeries Lafayette ( het beroemdste en meest luxueuze warenhuis van Parijs. Ook King Jouet was een groot succes hier.
 • Een ijsje eten bij Berthillon.
 • De lekkerste warme choco drinken bij Angelina.
Vergeet niet ruim voor je reis restaurants te reserveren vooral in vakantie periodes. Want de leuke dingen zitten al snel vol. Uiteraard kun je ook gewoon zien waar het schip strand als je niet zo van het plannen bent. Wij hebben echt zo ontzettend genoten. Met en zonder kids is dit een geweldige stad…

 

No Comments
Previous Post
10 januari 2022
Next Post
10 januari 2022

Related Posts