Food

Pompoensoep met een oosterse twist

Hoi hoi,

Buiten is het koud, en de dagen worden korter… Tijd voor een heerlijk warm en gezond soepje! Ik ben dol op soep maken (en eten natuurlijk). Elke keer is het weer een leuk om zelf te bedenken wat ik er allemaal in ga gooien. Ik deel nu een recept met jullie van een super gezond en glutenvrije pompoensoep met een oosterse twist.

 

Benodigdheden voor minimaal 4 borden:

 • Pompoen (ongeveer 1,5 kilo)
 • Blik linzen
 • 1 ui
 • Halve citroengras stengel
 • 2 cm gember
 • Evt een zakje groene curry pasta
 • Kurkuma poeder 2 theelepels
 • 1 blik/pakje kokosmelk
 • Verse koriander
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 3 (glutenvrije) bouillonblokjes

1: Om te beginnen snijd je de ui in stukjes en fruit die even aan in wat plantaardige olie in een hoge soeppan. Schil de gember en snijd deze en het citroengras in stukjes en voeg toe en bak deze even een minuutje mee.

2: Schil de pompoen en snijd ook deze in stukken. Dit mag er ook bij in de pan. Voeg na een paar minuutjes voldoende water (ongeveer 1,5 liter) en de 3 bouillonblokjes en de kurkuma toe.

3: Laat dit minimaal 45 min zachtjes koken. Na die tijd kan het blik linzen erbij en laat dit nog even 5 min verder koken.

4: Hierna giet je een groot deel van het vocht af en bewaar dit nog even voor als je soep te dik blijft. Pureer het soepje met een staafmixer. Zorg dat het een glad geheel wordt en voeg indien nodig extra vocht toe wat je hebt gewaard bij het afgieten. Maak de soep niet te dun want er gaat ook nog kokosmelk bij.

5: Knip met een schaar wat verse koriander in de soep en voeg naar smaak eventueel wat extra zout en peper toe. De olijfolie en het blik/pakje kokosmelk mogen er nu ook bij. Je kunt ervoor kiezen om voor een echte oosterse twist een klein zakje (groene) currypasta toe te voegen. Hiermee krijgt je soep een echte oosterse twist. Let wel op want hiermee maak je het wat pittiger ivm mee etende kids.

6: Serveren met Papadum (soort grote ronde dunne glutenvrije crackers) of een Naan brood vers uit de oven.

 

BON APPETIT

No Comments
Previous Post
8 december 2017
Next Post
8 december 2017

Related Posts